Oktoberförlagets närvaro på bokmässan uppmärksammad i Svenska Dagbladet

2016-08-28 12_26_13-Yttrandefrihet till varje pris, eller.._ _ Fredric Karén _ SvD

Oktoberförlagets närvaro på bokmässan redan uppmärksammad.  I en artikel, ”Yttrandefrihet till varje pris, eller?” i dagens Svenska Dagblad skriver Fredric Karén:

”På samma mässgolv tillåts Bokförlaget Oktober ställa ut. Ett litet förlag som ger ut kommunistisk och marxistisk litteratur. Bland annat boken ”The Battle For Chinas Past” med följande informationstext: ’Denna bok av Mobo Gao bemöter den extremt negativa beskrivningen av Kina under Mao Zedong i en rad publikationer och argumenterar för att de flesta människor i Kina, inklusive landsbygdens fattiga och städernas arbetarklass, faktiskt vann på Mao Zedongs politisk.’ Tål vi litteratur som hyllar Mao Zedongs massutrotningar måste vi också tåla en tidning som bland annat skriver okritiskt om medborgargardet Soliders of Oden.” 

Boken ”The Battle for China´s Past” är skriven av Mobo Gao, professor i kinesiska studier vid Konfuciusinstitutet vid universitet i Adelaide i Australien. Han hyllar inte Mao Zedongs massutrotningar” utan ifrågasätter tvärtom på grundval av omfattande undersökningar om det överhuvudtaget förekom några massutrotningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *