Möte 25/2! Boksläpp! Nyöversatt bok omvärderar kulturrevolutionen i Kina

 

-Intervju
-Föredrag
-Trubadur
-Mat

 

Den 25/2 släpper vi boken ”Striden om Kinas förflutna” av Mobo Gao. Boken ger en radikal motbild till den negativa och vulgära bild som sprids av de borgerliga medierna i Sverige. Tanken är att författaren Mobo Gao också ska intervjuas via Skype under mötet. Förlaget kommer också att hålla ett föredrag om boken och en trubadur kommer att spela passande låtar. Det kommer också att bjudas på förtäring under evenemanget.

 

Välkommen!

 

Plats: ABF på Sveavägen 41 i Stockholm.
Tid: Lördagen den 25 februari klockan 14:00.

 

Affisch till boksläppet bifogas. Sätt gärna upp några! Ladda ner affischen här.

 

Bokens baksidestext:

 

Mao Zedong och hans politik har länge demoniserats i Väst, speciellt kulturrevolutionen som har betecknats som ett radikalt övergrepp på mänskliga rättigheter. I och med att Kina har slagit in på den kapitalistiska vägen har landets nuvarande politiska och intellektuella elit också försökt svärta ner den maoistiska eran. I denna bok bemöter Mobo Gao den extremt negativa beskrivningen av Kina under Mao Zedong och argumenterar för att de flesta kineser, inklusive landsbygdens fattiga och städernas arbetarklass, faktiskt vann på hans politik. Denna innebar ett omfattande välfärdssystem i städerna och grundläggande hälsovård och utbildning på landsbygden. Den nuvarande kapitalistiska utvecklingen har raserat denna grundtrygghet. Mobo Gao analyserar kritiskt de etablerade mediernas beskrivning av den maoistiska eran och kulturrevolutionen, och redovisar också den debatt som förts i icke-officiella sociala medier i Kina. Mobo Gao är professor i kinesiska studier och direktör för Konfuciusinstitutet vid universitetet i Adelaide, Australien. Han har också författat Gao Village: A Portrait of Rural Life in Modern China (1999) och Mandarin Chinese: An Introduction (2000).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *