Bilder från boksläppet av ”Striden om Kinas förflutna”

Vi hade en viss oro för att det tekniska inte skulle fungera under skype-intervjun med författaren Mobo Gao men det gick bra till slut. Mobo Gao berättade under intervjun bl.a. om sin bakgrund som barn i en fattig familj i byn Gao och hur han på grund av kulturrevolutionens politik att ta ungdomar från arbetar- och bondefamiljer till universiteten fick chansen att studera.

En medarbetare från förlaget höll ett föredrag om varför vi har valt att ge ut ”Striden om Kinas förflutna” just nu. En debatt om Kina är imperialistiskt eller inte utbröt efter föredraget och Mobo Gao höll med om att Kina exporterar en hel del kapital men ville inte dra samma slutsats som föredragshållaren. Föredraget finns här. Förlagets trubadur spelade ett par låtar och efteråt blev gratis paj och dricka till alla som var där. Ett trettiotal ex av Mobo Gaos bok såldes. Den nya boken finns att köpa här för 150 kr. Förlagets konferencier uppmanade alla som vill vara med på förlagsmöten, studiecirklar i nya böcker, distribuera böcker, översätta m.m. att höra av sig till info@oktoberforlaget.se.

2 tankar om “Bilder från boksläppet av ”Striden om Kinas förflutna”

 1. Ulf Nilsson says:

  Hej!
  Jag ser spänt fram emot att kunna beställa boken ”Var Mao verkligen ett monster”. Då ska jag dessutom beställa boken om Kinas kulturrevolution samt m-l grundkurs. Jag har försökt anmäla mig till nyhetsbrevet men det går inte att klicka där! Vänligen meddela mig när Mao-boken är klar.
  Har ni funderat på att översätta Marciano: ”The american war in Vietnam” (MR-press). Det bästa jag läst om Vietnamkrigets historia och jag har läst mycket!

  • oktober says:

   Hej,

   Det låter fint! Vi lägger till dig på nyhetsbrevslistan och vi kommer att ta upp frågan om ”The american war in Vietnam” på mötet. Vad är det som gör denna bok särskilt bra?

   Mvh Oktoberförlaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *