Minnesmarsch för Set Persson 09:00 på första maj

Enligt en tradition från 60-talet så hålls en ceremoni på första maj vid Set Perssons grav. Oktoberförlaget arrangerar i år en minnesmarsch till hans grav. Varför vill vi uppmärksamma Set Persson? Set Persson stod för en klasskampslinje i motsats till de som ville göra Sveriges Kommunistiska Parti till ett stödparti till Socialdemokraterna. Han var bl.a. en framstående teoretiker och strejkledare och den förste i världen som öppet kritiserade den nya borgerliga ledningen i Sovjet efter Stalins död. På 30-talet ledde han en revolt i Söderhamn då staden hölls i flera dagar. Samling vid entrén till Skogskyrkogården närmast Skogskyrkogårdens tunnelbana 09:00 på första maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *