Boksläpp: En annan syn på Stalin av Ludo Martens

Oktoberförlaget släpper Ludo Martens bok ”En annan syn på Stalin”. Talare på boksläppet är bl.a. Mario Sousa som kommer att berätta om sina möten med den framlidne författaren Ludo Martens och hur boken kom till.
Onsdag 29 maj 2019 kl. 18:00–21:00
Pontonjärgatan 36, Stockholm.
Bokens baksidestext:
Ludo Martens bok ”Un autre regard sur Staline” publicerades första gången på franska för tjugofem år sedan, 1994 i Bryssel, Belgien. Sedan dess har boken getts ut på flera språk som engelska, spanska, ryska, portugisiska och arabiska – och nu alltså på svenska.
Ludo Martens skriver i sitt förord:
”Denna bok är inte avsedd att vara en Stalinbiografi. Dess syfte är att konfrontera standardkritiken av Stalin: ’Lenins testamente’, tvångskollektiviseringen, den arroganta byråkratin, förintandet av de gamla bolsjevikerna, den stora utrensningen, tvångsindustrialiseringen, det hemliga samarbetet mellan Stalin och Hitler, hans inkompetens under Andra världskriget, osv. Vi har strävat efter att dekonstruera många ’välkända sanningar’ om Stalin, sådana som brukar sammanfattas på några rader i tidningar, historieböcker och intervjuer, och som mer eller mindre blivit en del av vårt undermedvetna.”
Motståndare till kommunismen har inget intresse av att göra en helhetsvärdering av Stalin. De är enbart intresserade av att demonisera Stalin och svartmåla det socialistiska uppbygget i Sovjetunionen under hans tid. Detta är alltså en motbild.

En tanke om “Boksläpp: En annan syn på Stalin av Ludo Martens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *