Nytt i april: Den irländska frihetskampen

I slutet av april kommer Oktoberförlaget ge ut Den irländska frihetskampen. Den är skriven av Irlandinformation och beskriver irländarnas strid för självständighet som har pågått i mer än 900 år. Vid lanseringen kommer vi endast att ha ett mycket begränsat antal, så passa på!

Baksidestext:

”Irländarnas strid för självständighet har pågått i mer än 900 år. Från att under lång tid varit en kamp för att upprätta den irländska nationen, kasta ut de främmande inkräktarna har det alltsedan slutet av 1700-talet, varit Republiken som utgjort målet.

Republiken handlar om mer än nationell frihet. Det handlar om den omvandling av samhället till ett som inte bygger på konfessioner, utan social rättvisa.

Medborgare, det var vad den franska revolutionens män och kvinnor kallade varandra. Det var där Wolfe Tone, ledare för upproret 1798, hittade sin förebild”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *