Boksläpp! 380 000 ex sålda i Norge! “Mengele Zoo”

Oktoberförlaget släpper Gert Nygårdshaugs bok “Mengele zoo”
 
Gert Nygårdshaugs bok “Mengele zoo” är en av bästsäljande böckerna i Norge någonsin och har utsetts till tidernas bästa norska bok enligt en omröstning anordnad av norsk radio och tv (NRK) och tidningen Dagbladet.
Mino Portoguesa som är huvudpersonen berättelsen föds i en liten by i Latinamerikas regnskogar. Fadern säljer fjärilar till en uppköpare i närmaste stad, och Mino blir hans lärjunge. En dag drabbas byn av en stor katastrof, och Mino tvingas ensam ut i världen. Efter många äventyr blir han ledare för Mariposagruppen, uppkallad efter (den fiktiva) fjärilsarten Mariposa mimosa. Bokens främsta teman är miljöförstöring och imperialism, samt valet av kampmetod. Trots att Mengele Zoo är skriven ur världens mest eftersökta terroristers synvinkel är det lätt att ta parti för Mino.
Tid: 3/11 kl. 13–15
Plats: Victor Jara-lokalen. Pontonjärgatan 36 B i Stockholm
Oktoberförlaget
Pris 150 kr för boken 
Första recensionsdag 1/11