Nyhet! “På spaning efter Ilse” av Pia Karlsson

“På 1960-talet träffade jag Ilse nästan dagligen, men olika omständigheter gjorde att vi sedan tappade kontakten. Nu har jag spanat efter henne, vem var hon, hur var hennes liv innan jag träffade henne och hur blev det sedan? Hon har delvis sopat igen sina spår men en hel del har min spaning ändå gett.
Ilse föddes 1914 i Österrike. 1936, när socialdemokratin krossats och fascismen gick segrande fram. kom hon som flykting till Sverige. Hon nekades uppehållstillstånd, gifte sig med Arne och blev svensk medborgare. Arne miste livet under dramatiska omständigheter. Hon fick hit sina föräldrar från koncentrationsläger.
Den här boken beskriver Ilses liv mot bakgrund av det turbulenta 1900-talets historia.”
Finns att köpa på oktoberforlaget.se och återförsäljare. Glöm inte att vi har en vinterrea på gång också!